LIDL - Cien BB Krema


Že nekaj časa imam na testu dve Cien BB kremici. Menim, da je minilo že več kot dovolj časa, da lahko podam svoje mnenje.

Moja koža je (z)mešana, poleti je bolj na mastni strani z včasih izsušeno povrhnjico. Kar pomeni, da mi pudri in ostale žavbe ne zdržijo veliko časa na obrazu in občasno se mi tudi luskice pojavijo. Zelo zabavno ;).

Značilnosti Cien BB kreme:
● zaščitni faktor 15
● za prekrivanje nepravilnosti
● za videz brezhibne polti
● za videz bolj gladke kože
● za zmanjšan videz gubic
● 24-urno vlaženje

BB krema Cien ni testirana na živalih!
Cien BB krema je na voljo v dveh odtenkih - Light ter Medium to dark. Sama imam obe in tukaj velja enako kakor za Cien pudre, bolj kot je puder/BB krema temna, bolj je pigmentirana.


BB krema je pakirana v dvojno embalažo, v kartonasto škatlo (ki po mojem mnenju izgleda zelo lepo, tako bolj prefinjeno) ter v plastično tubico, ki vsebuje 50 ml izdelka za ceno 2,99 €


Embalaža je ok, ampak sem pričakovala mat izgled (zaradi škatle), tako da bi po mojem izgledalo manj ceneno, če bi bila embalaža mat. 


Všeč mi je, da se tuba odpira na poklop, ker tako lažje doziram in je bolj higijenično. 


Puder ima kremno teksturo, malce silikonsko, s parfumiranim vonjem - cvetličnim. 


Zblendano:
Se ne opazi več takšna razlika med odtenkoma. 


BB krema ni kaj preveč prekrivna, ampak čisto malo, toliko da prekrije malce rdečice. To sliko sem posnela, ko sem imela še nekaj izbruhov mozoljev.  BB krema ni prekrila nobenega mozolja, je bila pa super podlaga pod bolj prekrivnem pudrom. 


+ cenovno ugodna (2,99€)
+ količinsko je je veliko za to ceno 
+ Se lepo nanaša
+ Je ok kot dnevna podlaga za tiste, ki nimajo problematične kože
+ ali kot podlaga pod bolj prekrivnim pudrom/korektorjem

- neprekrivnen
- se svaljka, če nanašamo s suhimi rokami / če si tikamo obraz po tistem, ko se enkrat posuši


Sprva je bilo moje mnenje o BB kremi zelo negativno in mi sploh ni bila všeč zaradi neprekrivnosti in svaljkanja. Toda potem, med snemanjem prvega videa, sem ugotovila, da mi BB krema zelo odgovarja, čeprav ni prekrivna, ampak je super za malce izenačenja tena in če si ne tikam obraza, se mi ne svaljka. Je bolj obarvana krema z ZF, kakor puder. Ampak vem, da jih ima veliko raje takšno podlago kakor zelo prekrivno, sploh v teh vročih dneh. 

EDIT (01.12.16):
Ker kljub temu, da sem jo tako lepo predstavila in sem jo dejansko videla kot uporabno za podlago pod puder, je nisem več uporabila od recenzije, menim, da to pove veliko
Kar nekako je nisem več mogla več vzeti v roke, ker v končni fazi, če iščeš podlago za pod puder, kupi raje namensko zadevo, ne pa nekaj, kar naj bi bila BB krema in ne opravlja svoje funkcije, bi pa mogoče bila ok kot podlaga. Ne. Zagotovo ne. Svaljkanje mi je tako živo ostalo v spominu, da jo odsvetujem vsem, ki ne potrebujejo izdelka, ki ni več kot obarvana krema. Ki se svaljka. In si ne tikajo obraza večkrat na dan (tudi podzavestno). 

*Izdelek sem prejela iz podjetja oziroma iz njihove PR agencije. Moje mnenje je vedno iskreno.

13 comments

 1. Replies
  1. Hahahaa, na žalost ni nek presežek ne. Mogoče za tiste, ki bi imele "nekaj" gor, ampak nič konkretnega.

   Delete
 2. Hvala za oceno! Že to, da nima prekrivnosti me odvrne, da se pa še svaljka.. meh.. Verjetno bo res za tiste, ki imajo že tako lepo kožo, pa bi radi samo neko malenkost meli gor.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, to da se svaljka. Mah. Meni se isto dogaja z Biodermino novo linijo, bah. Tako da mnja, meni ni lih ok, ampak bo pa verjetno za takšne kot si rekla :).

   Delete
 3. Kako mi je šlo to svaljkanje pudra na živce v srednji šoli. Zadnje časa imam pa kar srečo s BB kremami, in so vse ok. Mene tudi tale čisto nič ne pritegne, ker mi ni logično, da bi jo uporabljala, če itak ničesar ne prekrije. Jaz BB kreme/pudre uporabljam ravno zato, da mi prekrijejo kar morajo. Ko imam lepo kožo sem pa z veseljem brez podlage, in nimam tiste nuje, da bi dala nekaj gor.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, itak razumem. :D Ene imajo rade ligh prekrivnost, če imajo perfect kožo, ampak ja, I feel you. Tudi meni bolj sede, če je nekje vsaj srednje prekrivno. Svaljkanje pa ja.. bljak!

   Delete
 4. Meni tudi ni všeč, se v tem primeru že raje odločim za njihovo najsvetlejšo podlago. Meni se je svaljkala tudi, če sem jo nanašala s čopičem. Ena najslabših BB krem, kar sem jih preizkusila.

  ReplyDelete
 5. Hey there! Too bad the review is not in English as well. Would love to see what u had to say :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, the gist it's that the cream has a bit of coverage but it's almost non existent. And it does kind off peel off or roll off the skin if you're applying it with dry hands. It's weird... not the best BB cream out there to be honest.

   Delete
 6. Meni je ok. Nic svaljkanja. Pa tudi koze nimam ravno v stilu dojenčkove ritke.

  ReplyDelete

Thank you for your comment!
I am happy to read and comment back on any comment left on my blog. Also don't forget to check back too see my reply :)

But please do not spam links.
Such comments will be deleted without any questions asked.

Back to Top