Nuxe Bio Beaute [24H Refreshing Deodorant & Toning and Nourishing Satin-Touch Oil]


Nuxe je izdal novo linijo, ki obljublja dostopnost in organske sestavine. Nova linija Bio-Beaute vsebuje izvlečke sadja in kakovostne sestavine. 


»Poživi duha in telo« – to je obljuba, ki jo daje BIO-BEAUTÉ® by NUXE v 3 pomembnih naravnih korakih. Pocrkljajte kožo s preizkušenimi in testiranimi rastlinskimi olji, ki so združena z aktivnimi, izvirnimi teksturami in s poživljajočim izvlečkom citronke s Korzike. Nežen BIO koktajl za kožo, ki se bo počutila izjemno mikavno.

Ker sem izdelka (deodorant in suho olje) testirala zadnja dva meseca, sem pripravljena podati oceno. Kaj si mislim o izdelkih? Beri dalje ...

 SATENASTO OLJE, KI KOŽO HRANI IN NAPNE

Z izvlečkom citronke s Korzike in BIO sezamovim oljem (cena za 100ml: 17,50€)

Prednost teksture:
To olje je idealno za masažo. Prelije se s kožo in se v trenutku vpije, da se lahko takoj oblečete.
Koži daje satenast občutek.

Sestavina »satenaste kože«
BIO sezamovo olje, bogato z vitaminom E (priznanim antioksidantom), sezaminom,
sezamolinom in omega-9 (oleinsko kislino) imajo izjemno moč ohranjanja kožne bariere.

Moje mnenje:
Olje diši božansko! To je bila prva stvar, ki sem jo opazila. Božansko. In vonj postane le bolj intenziven med nanašanjem, ampak nikakor ne preveč močan. 
In naj povem, da sem se kar nekaj časa mučila z ugotavljanjem, katere vonjave so skrite v njem.
En dan, po prhanju, ko sem si ravno nanašala olje, mi je kapnilo! To je vonj sladkega turškega medu. Waw! Ali sladke limonine lupine. Sladek je in dejansko mi je zelo všeč. 

Olje je nežno rumene barve, lepo se nanaša s pršilko (čeprav je smiselno najprej posprejati celo telo in potem razmazati, ker jaz vedno ostanem z eno roko mastno in je potem kar sitno uporabiti pršilko z mastno roko, ker vse drsi ;). Sama olje uporabljam po prhanju, ko je koža malce vlažna, da ga manj porabim in imam še vedno enak učinek - dišeča, navlažena koža. Seveda sem sprva uporabljala tudi čez dan, na suho kožo in je bil čisto enak učinek, le malce več olja sem porabila. Po uporabi moja koža ni mastna, ker se olje precej hitro vpije (za olje).

Najbolj žalostna sem bila, ker ga tako hitro zmanjkuje. Z redno uporabo gre zelo hitro. Zato je tudi olje na moji sliki tako zelo prazno, ker sem pozabila zlato blogersko pravilo, ki pravi "ne tikaj, dokler ne slikaš". :D


24-URNI OSVEŽUJOČI DEZODORANT ROLL-ON

Z izvlečkom citronke s Korzike in 10-imi eteričnimi olji (cena za 50ml: 8,5€)

Prednost teksture
Izjemno osvežujoča tekstura, ki ne pušča belih madežev na koži in rumenih sledi na obleki.

Sestavine »sveže in čiste kože«:
10 eteričnih olj
• Limona, pomaranča, pačuli, kardamom, nageljnove žbice, gajakov les, cedra: s čistilnim lastnostmi, ki omejujejo rast bakterije.
• Elemi (Filipini), Bucchu (južna Afrika), sandalovina (zahodna Indija): za pomiritev kože.
5 cvetličnih vodic
• Sivka, rožmarin, žajbelj, poprova meta, melisa: z astringentnimi, čistilnimi in pomirjevalnimi lastnostmi.
Izdelek ne vsebuje alkohola ali aluminijevih soli.

Moje mnenje:
Prva stvar, ki sem jo preverila, so bile sestavine - ali vsebuje aluminijeve soli ali ne. In na moje presenečenje jih ne, tudi alkohola ni notri (razen konzervansa). In ker ne vsebuje alu. soli, sem deodorant začela uporabljati kar takoj. Samo bistvo deodoranta je ta, da ne maši žlez lojnic ampak uniči bakterije na površju in nam obenem podari nežen vonj

Vonj je zelo močan, takšen zanimiv, če povem po pravici. Ni neprijeten, ni pa tipičen vonj za deodorant. Daleč od tega. Sprva sem bila kar skeptična ali mi bo ta vonj odgovarjal. Spominja me na sladko limono z nekakšno sandalovino. Ni tipičen ženski vonj, tako da bi ga po mojem mnenju lahko tudi moški uporabljali. Po celodnevnem testiranju sem ugotovila, da mi lepo odgovarja in navkljub temu, da nima alu. soli, nisem smrdela. Ja, všeč mi je, sem si rekla. 

Zdaj imam deodorant kar nekaj časa in ga tudi dnevno uporabljam. Na meni zdrži nekje 8 ur, če je bolj hladno, tudi dlje. Sicer se morem po teh osmih urah iti ponovno umit in nanesti deodorant, ampak mi ni težko. Če sem živčna še prej neha "delovati". V primerjavi z  ostalimi naravnimi deodoranti, ki jih imam, je ta čisto pravi zmagovalec. Prijetnega vonja, dolga obstojnost in naravne sestavine. 
Deodoranta mi počasi zmanjkuje, ampak mislim, da si ga bom ponovno omislila. Mogoče ne z istim vonjem, zagotovo pa iz linije Bio-Beaute. Zame je ta deodorant absoluten zmagovalec

Iskreno povedano, sem presenečena nad obema izdelkoma in sem vesela, da je Nuxe šel v smeri izdelkov z organskimi in fair trade sestavinami. 

Si boste kateri izdelek iz linije Bio-Beaute tudi same omisile? 


*Izdelek sem prejela iz podjetja oziroma iz njihove PR agencije. Moje mnenje je vedno iskreno.
Back to Top