Review: Akamuti Chocolate Mashmallow Face Mask

Hello!


Pri Ecco verde so bili tako prijazni, da so mi dovolili izbrati izdelke za recenzije. Tokrat vam predstavljam Akamuti Chocolate Marshmallow obrazno masko.

I was very lucky to get sponsored by Ecco Verde, in this review, I will be talking about the Akamuti Chocolate Marshmallow face mask.

Opis (iz strani)
Ta čudovita čokoladna mešanica iz Akamutija združuje antioksidativne sposobnosti kremastega, ekološkega kakavovega masla iz pravične trgovine v kombinaciji z zdrobljenimi cvetnimi listi vrtnice, hranilne roza gline in marshmallow-a. Marshmallow kožo poživlja in zagotavlja optimalno skrb za zdravo polt. Maski je dodan tudi eksotični cupuacu in zdrobljeni stroki vanilije za dodatno razkošje. Ta maska iz čudovitih sestavin, tudi diši tako, da bi jo kar pojedli! 100% naraven izdelek, primeren za normalno, mastno in problematično kožo. Razvajajte svojo kožo s to dišečo čokoladno masko, ki s svojim čudovitim vonjem poskrbi, da bo vaša koža zdrava in zadovoljna in hkrati razvaja vaše čute! 

Description (from site)
This chocolatey blend from Akamuti combines the antioxidant powers of fairtrade organic cocoa with crushed rose petals, nourishing pink clay & softening marshmallow. Marshmallow is a wonderful skin tonic & is superb for promoting a healthy complexion. Akamuti also add exotic cupuacu & crushed vanilla beans for extra luxury! It really does smell good enough to eat. 

This 100% natural mask is suitable for normal, oily or problem skin. Now you can experience total chocolate indulgence and delicious, mood-lifting chocolate aromas while helping to maintain healthy, happy skin!



Obožujem marshmallowe in čokolado, resno. Upala sem, da bo nekako potešila mojo večno željo po čokoladi in pomagala moji koži.
No, želje po čokoladi ni potešila (nasprotno, haha!), toda koža je po uporabi res krasna, sijoča.

I picked this mask in hope that it will make my chocolate cravings go away. It didn't work in that regard but it did help with my skin!

Izgled/embalaža:
Tudi ta maska se nahaja v preprosti plastični okrogli posodi z nalepko na vrhu (in na dnu, kjer so sestavine). Nalepka je zelo podobna nalepki kokosovega olja, z nekaj spremembam in drugačno barvno temo. Izgled je vseeno zelo lep. Embalaža je robustna in bi preživela tudi padec, na srečo je lažja in mi (še) ni padla iz rok.

Packaging/design:
As the oil, this mask comes in a round pot with a sticker on the top. The sticker is similar that the one on the oil, but the colors and the design is a bit changed. It is still very pretty. The packaging is sturdy and travels friendly. 


Tekstura in vonj: Maska je praktično prašek, kakavov prašek. Ko sem embalažo odprla sem pomislila, da bi lahko komot odprla svojo škatlo s kakavom in bi bil enak vonj. Torej, vonj je kakavov. Kot kakav brez sladkorja :). Lušten, toda pristen. Nekako tako kot temna čokolada. Nimam pojma kje naj bi se vonjali marshamallowi (in kakšen vonj naj bi imeli v tej kombinaciji), toda jaz jih ne zaznavam.

Texture & scent:
The mask comes in a powdery form. When I opened it, I thought to myself that it smells exactly as my powdery cacao. So the scent is cocoa like, of course. Without added sugars :P. A bit like dark chocolate, if you know what I am talking about?
I have no idea about the marshmallow part, but it does sound nice. 


Uporaba: Prah se zmeša z vodo in to zmes se nanese na obraz. Ko sem prvič mešala sestavine (v dlan sem stesla nekaj praška, dodala sem vodo) je nastala je prava packarija! Val vode je zajel prašek in ga odnesel v umivalnik, ups..), tako da sem končala z zelo razredčeno verzijo maske. Ampak je še vseeno učinkovala, samo meni se je zdela zelo vodena. Naslednjič sem uporabila žličko in dodajala vodo po kapljicah. Še vedno je bila velika packarija, ampak vse skupaj je bilo lažje za pripraviti in nanesti na kožo. Masko sem nanesla z dlanmi na roke in se spraševala ali lahko to pojem (no, nisem ok? :P), haha.

Use:
It is plain simple - you take a spoon of the powder and mix it with a bit of water so it forms a paste. The first time I used it, I overdid the water part (and made a mess in my bathroom!), but it worked anyway. I later (a month or so later, haha) realized that it would be best to mix in a cup, right? 
Maybe apply with a brush, I used my fingers and there was a mess anyway. 


Učinek: Poleg umazanega umivalnika, majice in krasno dišečega obraza, se je maska obrestovala. Po odstranitvni (večkratno umivanje z mlačno vodo) je ostala le krasna koža. Delovala je bolj zdravo in sijoče. Nenavadno, ker nisem pričakovala takšnega učinka.

Effect:
Except the dirty sink, my shirt (first use, remember?) and a lovely smelling face, the mask worked nicely. In the end, the only thing that was permanent was a fresher and healthier looking face. I was surprised since I wasn't expecting that. 


+ po uporabi je koža videti bolj zdravo in sijoče
+ priročna in trdna embalaža
+ krasen vonj po kakavu
+ med nanosom sem se strašno zabavala
+ dobra cena (cca 10€)
+ after use, the skin is looking healthier 
+ sturdy package
+ lovely scent (cocoa)
+ I had a blast while applying it
+ price (about 10€)

- packarija v umivalniku med nanašanjem in odstranjevanjem

- a mess in my sink while applying it and removing the mask



Mešanje maske z vodo je svojevrstno opravilo, katero zna koga prav pošteno zabavati (mene spominja na igranje v mivki). Toda po ugotavljanju ali je maska užitna ali ne ter nasmihanju svoji podobi v ogledalu, sem prišla do krasnega rezultata. Sijoča koža in zdrav izgled. Fantastično! Definitivno nisem pričakovala takšnega rezultata, bolj sem imela v mislih, da se bom razvajala z masko, ker bom lahko imela tistih 10 minutk 'relaxed state of mind'. No, maska je izpolnila tudi to pričakovanje, toda dala mi je še veliko več! Priporočam.  


 
I honestly wasn't expecting much from this mask, I picked it just because I wanted to do something in those 10 minutes I have the time to relax. And a mask seemed like the best excuse ever to do absolutely nothing. :P
Anyway, the application is a fun on its own and the overall result is great! It is supposed to be helping with acne, which is true. They are less prominent after this mask and overall the skin just looks better. 
I do recommend it, it is just yummy!


This product was sent to me by the company itself or its PR. For more information please do read my Disclosure Policy. My opinion is always honest.
Izdelek mi je bil poslan v oceno od podjetja ali njihovega PR. Za več informacij si preberite tukaj. Moje mnenje je vedno iskreno. 

Back to Top