Dan Lipicanca

Tekst in fotografije: Helena Milost

Vsako leto ima Lipica dan odprtih vrat oziroma dan lipicanca. Takrat so organizirane različne dejavnosti in predstavitve za obiskovalce: vse od različnih prikazov spretnosti lipicancev, do ogleda žrebet, otroških delavnic, voženj s kočijo, (vodenih) ogledov Kobilarne in gala predstave.

Tokrat so na ta posebni dan povabili tudi CherryColors ekipo. Ker obožujem konje in vse povezano z njimi, sem se izjemno veselila tega dne. Če se le da, grem vsako leto na ta dogodek, da dobim “svojo dozo” vsega povezanega s konji. 


Tokrat sem se dneva lipicanca udeležila tretjič. Na ta dan čisto vsak najde nekaj zase: otroci imajo možnost se udeležiti različnih ustvarjalnic in jahati ponija, pa tudi animatorjev je veliko.



Obiskovalci se lahko sprehodijo po posestvu in ogledajo konje v ogradah, od 15. ure do 16. ure pa se odvija čisto posebna gala predstava. Takrat lahko občudujete lipicance v vsej svoji veličastnosti.



Tokrat sem na dan lipicanca zvlekla svojega dragega, da bi lahko z mano delil malo tega navdušenja. :D


Za začetek sva odšla na sprehod po celotnem posestvu in si ogledala muzej lipicanca, videla prikaz podkovanja in prikaz različnih spretnosti lipicanca. Jaz sem bila itak v devetih nebesih, ker kdaj se pa lahko tako od blizu nagledaš lipicancev kot v Lipici ob dnevu lipicanca?


Vmes sva se sprehodila do stojnic z odlično hrano in si privoščila osvežilni smuti, nato pa si ogledala gala predstavo, ki je bila res paša za oči.



Skratka, če imate radi konje in bi radi kvalitetno preživeli dan, je Lipica čisto prava izbira za enodnevni izlet. 


Boste tudi vi kdaj obiskali prelepo Lipico? 

Back to Top