Predstavitev Nove Linije L'Occitane & Pierre Hermé Paris



Slovenske Blogerke smo bile povabljene na ekskluzivno predstavitev nove linije izdelkov L'Occitane & Pierre Hermé Paris v Ljubljani, ki sta ga organizirala Nika iz Beautifullblog in L'Occitane.

Celoten dogodek se je odvijal v prijetnem vzdušju, v starem mestnem jedru Ljubljane.

Slaščičarski mojster Pierre Hermé je na povabilo prijatelja Olivierja Baussana za L’OCCITANE ustvaril tri kolekcije dišav po svojem pretanjenem okusu. Rezultat? Čudovite dišave – kompleksen, pa vendar nedvoumen poklon Korziki, Otoku lepote, in sredozemskim pokrajinam, ki jih oba tako strastno obožujeta. Elegantne embalaže, odete v aromatične barve, je oblikoval Olivier Baussan.
Pierre Hermé je svojo kariero začel pri ranih štirinajstih letih kot vajenec pri Gastonu Lenôtru. Povsem je spremenil tudi najgloblje zakoreninjene tradicije, vedno znova pa odkriva nove svetove okusov. Pierre Hermé nima dobrega spomina samo za okuse, temveč tudi za dišave. Navdihujejo ga »sestavine, ki prebudijo hrepenenje, in sestavine, ki prikličejo užitek.«


Utrinek dogajanja si lahko pogledate na videu. :) Kot vidite, je bilo zeloooo živahno in punce smo umolknile le med predstavitvami in medtem, ko smo preizkušale krasne macaroon-e.


Tukaj si lahko ogledate slike iz dogodka :). Na žalost je bila svetloba rumena in močna, tako da tudi popravki slik ne pomagajo kaj preveč. Še vseeno pa so slike za "očke spočiti".




Seveda bi pa dogodek ne bil popoln, če bi nam ne postregli z najbolj slavnimi Francoskimi slaščicami - macaroon-si. Bili so kombinirani glede na okuse novih kolekcij in priznam, da je bil prav vsak slasten.  Na sliki je sladica z okusom sivke.

Možnost sem imela preizkusiti nekaj izdelkov na licu mesta (krema za roke, lesketajoči puder za telo ter toaletne vodice) in moram reči, da so me kombinacije vonjen presenetile. 

Kombinacije, ki so se same po sebi zdele nemogoče in čudne, so v bistvu prav prijetne. Sama nisem navdušena nad jasminom (predvsem zato, ker nam na obali raste v obilici in ko cveti, je to poprava premočnih vonjav), rabarbara mi tudi ni blizu, med pa še manj. Ampak imela bi prav vse izdelke izmed vseh treh kolekcij. Ok, med lahko izpustimo, ta ni zame. 

Najbolj mi je "padla v oči" ravno kolekcija Rabarbara z Grenivko, ki je zelo sveža in lahkotna. Na moji koži je toaletna vodica razvila čudovite note, da sem kar lebdela od veselja. No, pa tudi punce so priznale, da na meni "še boljše diši". ;). Zame je to zmagovalka novih linij. Absolutno diši!

Drhteči akordi, ki vzdražijo nos – in brbončice … Jasnost grenivke se združi z izrazitostjo rabarbare.

Pierre Hermé je v srce nove kreacije postavil grenivko zato, da bi proslavil vse njene dišavne odtenke, vključno z nekoliko grenkimi notami bele notranje lupine, ki jih poudarjajo zelene in sveže note rabarbare. Srce teh čudovito uravnoteženih akordov vznemirjajo čutne in pikantne začimbe, zaokrožajo pa ga lesne note cedre, ki poustvarijo trenutek, ko nagajiva grenivka zareže v kisle rabarbarine peclje.

Naslednja dišeča kolekcija je Jasmin - Immortelle - Neroli. Ponovno kombinacija, ki kar kriči po nečem strašnem, ampak obenem preseneča. Diši, diši, diši! Odela bi se v oblak te toaletne vode, se namilila z gelom za prhanje in na koncu namazala z mlekom za telo in še mi ne bi bilo dovolj. Tako diši.
Sijoča, angelska, čutna … Dišava Jasmin-Immortelle-Neroli je obenem nedolžna in opojna.
Popolnoma ženstvena cvetna dišava, ki jo je ustvaril slaščičarski mojster Pierre Hermé, združuje bele note vrtov, ki zadehtijo ob zori z zlatimi notami cvetlice, ki krasi korziško makijo.
Iskrive zgornje note vzbudijo nepričakovan občutek. Limona in petitgrain v enem samem globokem vdihu vzdražita nebo, potem pa skupaj z notami rožnatega popra vneseta sapico svežine.
V vedrem srcu tega šopka se prepletajo cvetne note jasmina, mehkoba nerolija in divji, medeni in aromatični akordi korziške immortelle/suhocvetnice. To je dišava, ki pooseblja dušo Otoka lepote, ovita v lesne in muškatne note.

Zadnja kolekcija je Mandarina z Medom, katera je res nekaj posebnega. Všeč bo vsem, ki obožujete medene note. Na žalost sta del te kolekcije le dva izdelka - krema za roke in balzam za usnice. Nič hudega, boste vsaj lahko delile strašno medene poljbčke ;).

Kristaliziran zlat med na s soncem obsijani rezini mandarine …

Na dogodku smo imele punce videti, kako se na najbolj šik način zavija darila. Nekatere punce so se tudi same preizkusile v tej spretnosti. 

Za konec pa še nekaj slik iz novih kolekcij.

Punce smo se domov odpravile polne energije in dobre volje. Dobile smo vrečko novosti za testiranje in meni je še malce polepšalo dan, ker je gor pisalo Gdč. Menda, ko imaš otroka nisi več gospodična, ampak gospa. In tudi politično korektno je gospa. Samo,... gospodična se še vseeno boljše sliši ;).


Je tudi vas zamikalo kaj iz nove dišeče linije L'Occitane & Pierre Hermé Paris?

Back to Top