Jesenski Roza L'Occitane Favoriti

L'Occitane Favoriti


L'Occitane je podjetje z večletno tradicijo in je na voljo tudi na Slovenskih tleh.

Za današnjo objavo sem si izbrala svoje favorite iz L'Occitanovih vrst, ki jih z veseljem predstavljam.



L'Occitane Favoriti



Preizkusila sem mnogo L'Occitane izdelkov, toda ti so tisti, ki se vedno znova znajdejo v moji nakupovalni košarici in na moji kozmetični polički.

L'Occitane Jesenski Favoriti


Od tistega trenutka, ko sem ponovno odkrila znamko L'Occitane in do danes, sem preizkusila že mnogo izdelkov. 

Od Medene linije, Kraljičin Skrivni Vrt Rož, Potonikine linije, zimske linije in tako dalje, če omenim le nekaj. 

Kljub vsemu, ti izdelki (iz enih ali drugih linij) ostajajo moji favoriti. 


  • L'Occitane Eau de Toilette Pivoine Flora



Eau de Toilette, v kateri sveže zelene note prepuščajo dišavo mehkim cvetličnim akordom. 
V srcu departmaja Drôme se čas ustavi, ko potonika zacveti. V Eau de Toilette Pivoine Flora je ujet minljivi trenutek, ko potonika nima več popkov, pa tudi ne še cvetov. V tem čarobnem trenutku se vse spremeni.

Potonika je ena meni najlepše dišečih cvetlic, ki sem se je kot otrok bala. Ne zaradi njenega videza, toda zaradi tega, ker jo imajo tudi hrošči zelo radi. Tako tudi nisem vedela, da ko bom imela priložnost povohati potoniko, bo to ljubezen na prvi duh. 
Ko sem ugotovila, kako zelo krasna je potonika, sem jo odkrila tudi na vrtu, kar pomeni, da imam vsako pomlad možnost duhati in občudovati potoniko. Za ostale dni posegam po mini verziji parfuma L'Occitane Potonika. 

Potonika je čudovita, od nekdaj priljubljena cvetlica, ki v Sredozemlju raste samoniklo. Že v antiki, dolgo preden je postala cenjena kot okrasna rastlina, je bila priznana tudi kot zdravilna rastlina. Je simbol lepote in vsako pomlad uprizori čuten ples očarljivih barvnih odtenkov in prefinjenih dišav. »Roža s tisočerimi cvetnimi lističi«, kot ji pravijo nekateri, je navdihnila L’OCCITANOVO kolekcijo dišavnih in negovalnih izdelkov.


  • L'Occitane CC Krema Potonika

Fina vlažilna tekstura pusti koži dihati, med nanosom pa se spremeni in prilagodi polti ter ustvari ultranaraven videz: 
-polt je popolnoma poenotena 
-ten je svež in sijoč 
-tekstura kože in nepravilnosti na polti so videti zabrisane 
-koža je sproščena in zaščitena (SPF 20) 
Koža je nemudoma lepša. Ves dan ostane sveža, sijoča in poenotena.

Ko sem prvič preizkusila CC kremo Potonika, mi je bila zelo všeč, saj je odlično reagirala z mojo kožo in poletno vročino. Čez zimo sem malce pozabila nanjo, saj pozimi ni bilo potrebe po takšni negi (CC krema je malo prekrivna, svetlega tena ter zelo obstojna). Toda takoj, ko je nastopila pomlad, sem vedela po kaj moram zaviti - po novo tubo CC kreme. Kljub lahkotnosti je odlična za mešano in mastno kožo, samostojno ali kot podlaga pod mineralnim ali bolj prekrivnim pudrom.


L'Occitane nova linija izdelkov

  •  L'Occitane krema za roke

Krema, obogatena z vlažilnimi sestavinami naravnega izvora, pomaga nahraniti in zmehčati roke ter jih ovije s čutno dišavno tančico, stkano iz temperamentnih in skrivnostnih not vrtnice, vijolice in žafrana. 
Elegantna in graciozna Arlésienne pooseblja lepoto Provanse. Njena svobodna in skrivnostna duša je ujeta v ženstveni simfoniji treh cvetlic, ki jo je navdihnila edinstvena živobarvna obleka legendarne ženske iz Arlesa. 
Vsebuje izvlečke iz vrtnice iz Grassa, vijolice in žafrana iz Provanse.

Krema za roke je izdelek, kateri mora biti vedno prisoten na moji mizi ali v torbici. Ne glede na to ali je to v službi ali doma. Vedno mora biti v bližini in pika.  

Na srečo lahko pri L'Occitane izbiram med več različicami kreme, toda med ljubšimi mi je bila krema iz medene linije, saj je bila puhasta in je nudila odlično zaščito pred zunanjimi vplivi.  

V zadnji liniji, Arlesienne, je na voljo krema za roke z vonjem vrtnice, vijolice in žafrana. 
Kremo sem prejela na BBMU 2016

L'Occitane Roza Izdelki

  • L'Occitane Creme Confort 5% Karite

Lahka sproščajoča krema z rahlo in nemastno teksturo je zasnovana s 5 % karitejevega masla, ki zadosti bistvenim potrebam normalne do mešane kože, tudi tiste občutljivega tipa. 
Koža je trajno navlažena do 48 ur**, prožna in mehka. Zaščitena je pred zunanjimi agresivnimi dejavniki in ves dan ostane sproščena.
Ženske v Burkina Fasu pridelujejo karitejevo maslo na roko. Ta tehnika pa ne oslabi in poškoduje njihove kože, temveč jo naredi izjemno mehko. Pri L'OCCITANU so odkrili, da je karitejevo maslo, ki ga v Burkina Fasu pridelujejo po tradicionalnem postopku, izjemno bogato z omega-6 maščobnimi kislinami in karitenom. Te izredno blagodejne molekule pomagajo navlažiti, nahraniti in dodatno zaščititi kožo.

Pozimi sem o kremi že pisala, saj me je presenetila njena lahkotnost kljub vsebnosti karitejevega masla. Že njen vonj je čudovit, mehkoben in neženPo nanosu je bila moja mešana koža manj mastna in veliko bolj mehka in navlažena. Porabila sem nekaj testerjev ter manjših embalaž, toda pozimi mislim, da bo končno nastopil čas, ko si bom omislila veliko verzijo kremo.  

L'Occitane trak v laseh

  • L'Occitane Balzam Za Ustnice


Podobno kakor krema za roke, tudi balzam za ustnice mora biti v bližini. 
Tako se po navadi zgodi, da imam enega pod blazino, enega v torbici, enega v službi, nekaj v predalu in še kakšen se najde v kozmetični torbici. 
Balzamov za ustnice ni nikoli preveč! Tako sem najbolj vesela, če lahko preizkušam nove balzame za ustnice - med mojimi favoriti se najde tudi znamka L'Occitane

Kateri so pa tvoji L'Occitane favoriti?





Back to Top