Intervju s Tino Krajnc, kreatorko Moi Style

Začenjam z novo serijo, kjer bom na vsake toliko časa intervjuvala slovenske oblikovalce, kreatorje in zanimive ljudi na splošno. Rada bi pomagala ljudem, da vidijo kaj se skriva za slovenskimi izdelki in morda koga navdušila, da kupuje lokalno. 

Tokrat se je "na tapeti" znašla Tina Krajnc, kreatorka Moi Style izdelkov. 


Tina, kdaj in kako je nastal Moi Style?
Moi je nastal pred dobrimi dvemi leti. In to, čisto spontano. Doma smo naredili prvi izdelek in ga pričeli nositi. To je bil prav lesen metuljček. Kmalu ga je naročil prvi prijatelj, potem drugi in tako naprej,...

Zakaj ravno les?
Les je topel. Les je naraven in lesa je v Sloveniji ogromno. Boljše vprašanje bi bilo zakaj NE les :).

Kakšna je zgodba, ki jo vaši izdelki nosijo?
Naši izdelki so narejeni ročno in to doma, v Sloveniji. Sigurno pa je prav vsak izdelek unikaten.
Prav tako imamo radi osebni kontakt in izdelke prilagodimo željam strank.

Ustvarjate sami ali vam kdo pomaga?

Včasih je dobro imeti pomoč, saj človek sam težko vse naredi. Da, mi pomagajo, pomaga mi družina, pomagajo mi prijatelji. Vsak nasvet je dobrodošel.


Iz kod črpate navdih za nove izdelke?
Veliko sem v naravi in seveda tudi na spletu. Ideje so in ideje vedno bodo. Težja je včasih uresničitev, saj živimo v svetu, kjer nam nenehno zmanjkuje časa. Zato smo še tako veseli kakšnega vikenda, ko smo doma in lahko nadoknadimo z nastajanjem novih izdelkov.

Kakšno vizijo imate za Moi Style?
Trenutno je Moi Style na nekakšnem prehodu. Počasi, zelo počasi bi radi pokukali še v Avstrijo in se tudi tam uveljavili. Seveda je potrebna vztrajnost in iznajdljivost za takšen korak. Upam, da nam uspe kmalu.

Kaj bi si želeli v bodočnosti kreirati / s kom bi si želeli sodelovati?
Predvsem radi sodelujemo z drugimi lokalnimi »umetniki«. Prav vedno smo odprti za nove možnosti...s kom pa še bomo sodelovali pa naj ostane skrivnost zaenkrat :).

Ali mislite, da si vsak človek izbere izdelek ali si izdelek izbere človeka?
Vedno bolj verjamem, da izdelek izbere človeka, čeprav se sliši smešno, kar vidim kako se oči vsakemu zasvetijo, ko vidi kaj bi imel.

Delate tudi po naročilu?
Kot sem že omenila. Ljudje nas pokličejo ali nam pošljejo e-mail. Ponavadi je v tem e-mailu tudi fotografija njihovih čevljev ali pasu in potem to skombiniramo, naredimo tako, da se na koncu ujema. Torej delamo po naročilu.

Kje vas lahko najdemo?
Najdete nas lahko v različnih trgovinicah po Sloveniji in na sejmih, ki ponavadi potekajo med vikendih, prav tako po Sloveniji. Najraje pa seveda imamo, če nas poiščete kar na www.moi-style.com



Želite še kaj dodati, sporočiti bralkam?
Kupujte lokalno. Že s tem lahko malo spremenite našo lepo državo, da bo še lepša in ljudje bolj zadovoljni.


Punce, kako se vam zdi? Bi rade brale še intervjujev?

Back to Top